INTEGRATSIYA TUSHUNCHASI: MAZMUN VA MOHIYATI - Muhammadsidiqov, Muhammadolim (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Bu ishda G‘arb olimlari ishlab chiqqan integratsiya haqidagi nazariyalar ko‘rib chiqiladi va qiyosiy tahlil qilinadi, shuningdek ularning Markaziy Osiyo hududida mavjud bo‘lgan integratsiya jarayonlariga qo‘llanish imkoniyati o‘rganiladi. Afsuski, ushbu tadqiqot hajmi bu sohadagi barcha ilmiy tadqiqotlar yo‘nalishlarini to‘liq tahlil qilishga imkon bermaydi, shu bois o‘tgan asrning 50–70-yillarida shakllangan va asosiy mavzui Yevropa ittifoqini yaratish va chuqurlashtirish muammosi bo‘lgan asosiy klassik konsepsiyalar bilan cheklanamiz.