Камбағаллик – XXI аср муаммоси - Қирғизбоев, Муқимжон (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Мақолада сўнгги уч йил ичида Ўзбекистонда жамият ва давлат қурилиши соҳасида муҳим ўзгаришлардан бири – камбағалликка қарши давлат сиёсатини амалга ошириш, бу жараённинг муҳим омилларидан бири – камбағалликни камайтириш ва аҳолини иш билан бандлигини ошириш мақсади “Ҳар бир оила – тадбиркор” дастурини амалга ошириш жараёнлари таҳлил этилади. Шунингдек, мақолада БМТ ва Ўзбекистон давлати томонидан камбағалликни камайтириш ва тадбиркорликни ривожлантириш соҳасидаги янги ва туб ўзгаришлар моҳияти очиб берилади.