ИЖТИМОИЙ-ГУМАНИТАР СОҲА ВАКИЛЛАРИНИНГ ТАДҚИҚОТЛАРИДА УРБАНИЗАЦИЯ ЖАРАЁНЛАРИ - Ҳолиқова , Рахбархон; Махкамова, Надира; Тўхтабоева , Дилафрўз (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Мазкур мақолада урбанизация жараёнларини жаҳонда ривожланиб бораётгани, мазкур жараёнлар хусусан, шаҳарлар тарихи бўйича ижтимоий-гуманитар соҳа вакилларининг олиб борган тадқиқотлари, ҳозирги кунда кичик ва ўрта шаҳарлар тарихини ўрганиш долзарб мавзулардан эканлиги ҳақида.