ТИЛ БИЛАН МАДАНИЯТНИНГ БОҒЛИҚЛИГИ (НЕМИС ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИ КОМПЛИМЕНТ КОНЦЕПТИ МИСОЛИДА) - Байманов, Хабибулло (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2022)
Мазкур мақолада тил билан маданиятнинг боғлиқлиги немис ва ўзбеклардаги маданиятлараро мулоқот лисоний таркибидаги иборалар, мақоллар туркумига оид турғун сўз бирикмалари орқали қўлланилиши, лингвокультурологик, когнитив нуқтаи назаридан тушунтирилади.