ТЕРМИНОЛОГИЯДА СИНОНИМИЯ МУАММОЛАРИ - Қувондиқова, Дилдора (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Жамият тараққиёти шу жамиятнинг тилида ўз аксини топмасдан қолмайди албатта. Янги пайдо бўлган ҳар қандай предмет, тушунчага ҳар қандай тилда ном берилади ва ушбу тушунча ёки предмет жамият ҳаётида ўз ўрнига эга эканлиги шу билан белгилаб берилади. Ушбу фаолият билан терминология фани шуғулланади. Юзага келган тушунча ёки предметга терминология ном бериб уни ҳаётга тадбиқ қилади. Сўнг унинг жамиятга шу ном билан кириб бориши кузатилади. Баъзан шундай ҳоллар кузатиладики терминология яратган тушунчага берилган номни жамият қабул қилмайди ва тилдан фойдаланувчилар ўзлари буюмга қайсидир жиҳатларини инобатга олган ҳолда ном бериб олади ёки ушбу тараққиёт маҳсулини чет тилидан номи билан ўзлаштириб олади. Худди шундай вазиятлар кузатилганда терминологияда синонимлик ҳодисаси юз беради.