HARAKATLI O‘YINLARNI O‘RGATISHDA O‘QUVCHILARNING FAOLLIGINI OSHIRISH - Sayfullayev, baxriddin (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2023)
Anotatsiya: Maqolada ta’lim tizimida milliy harakatli o‘yinlardan foydalanishning muhim pedagogik ahamiyati ta’kidlangan. Chunki milliy harakatli o‘yinlar o‘quvchilarning salomatligini mustahkamlaydi, chidamlilik, chaqqonlik, tezkorlik kabi fazilatlarni rivojlantiradi, bu esa o‘z navbatida fuqaroning ijtimoiy faollik fazilatlarini singdirishga xizmat qiladi.