14-16 yoshli o’quvchilarga yugurib kelib uzunlikga sakrash texnikasini o’rganish metodikasini takomillashtirish (BO’SM misolida) - pulatov, jalol (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Maqolada hukumatimizning aholini jismoniy tayyorgarligini oshirish, sportning turlarini rivojlantirish bo‘yicha qabul qilgan qaror va farmonlarining mohiyati va shu bilan birgalikda 14-16-yoshli o‘quvchilarga yugurib kelib, uzunlikka sakrash texnikasini o‘rgatish metodikasini takomillashtirishning ahamiyati, uni o‘rgatish orqali shaxsni har tomonlama barkamol etib tarbiyalashga yo‘naltirilgan funktsiyalarini yoritib berishga qaratilgan.