Umumta’lim maktablarida jismoniy tarbiya darslarini tashkillatirish - Xaydarov, Ilhom (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Maktab yoshidagi bolalarda jismoniy tarbiya jarayoni pеdagoglardan maktabda ishlash uchun jismoniy tarbiyaning asosi nimalardan iboratligi, uning mazmuni, tashkil qilinishini, bolalarni harakatga o’rgatish mеtodikasini bilishni talab qiladi. Maktab yoshidagi bolalarda jismoniy tarbiya jarayoni pеdagoglardan maktabda ishlash uchun jismoniy tarbiyaning asosi nimalardan iboratligi, uning mazmuni, tashkil qilinishini, bolalarni harakatga o’rgatish mеtodikasini bilishni talab qiladi.