Соғлом турмуш тарзини шакллантиришда жисмоний тарбиянинг тутган ўрни. - jo'rabayev., abdukarim. (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Ушбу мақолада инсон ўз саломатлигини яхшилаш соғломлаштириш учун соғлом турмуш тарзининг аҳамияти, саломатликни сақлаш ва организмни меъёрида машқлантириш воситаси саналган чиниқтириш, тўғри овқатланиш, одамнинг сиҳат-саломатлигига зарарли таъсир этадиган одатлар, меъёрида овқатланиш, тўғри ташкил этилган меҳнат ва дам олиш ҳақида маълумотлар берилган