YOSH GIMNASTIKACHILARDA MAXSUS-HARAKAT TAYYORGARLIGI KO‘RSATKICHLARINING DARAJASINI ANIQLASH - Xaydarov, Ilhom (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Ushbu maqolada sog‘liqni mustahkamlash, jismoniy sifatlarni rivojlantirish, hayotiy zarur harakat ko‘nikmalariga o‘rgatish bilan bosqichning asosiy vazifalarini hal etishga yo‘naltirilgan 5-7 yoshli bolalar organizmining yoshi, morfofunksional hususiyatlarini rivojlanish darajasini inobatga olgan holda mashg‘ulot jarayonini shakllantirishga imkon beruvchi matematik statistika vositalaridan foydalanish bilan jarayon tajribada asoslandi