NUTQ BU OG’ZAKI KOMMUNIKATSIYA - G'aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Nutq madaniyati oʻqituvchida yuksak darajada rivojlangan boʻlishi shart.Bunda ovoz ham ahamiyatli hisoblanadi.Oʻqituvchi nutqi jarangdor, aniq, turli shevaga xos soʻzlardan holi boʻlishi zarur.Dunyodagi har bir kasbni egallashdagi eng muhim qurol bu nutq madaniyatidir.Nut haqida allomalarimiz ham oʻz fikrlarini qoldirgan