MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MA‘NAVIY-AXLOQIY TARBIYALASHDA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASIGA INTEGRATSION YONDASHUV TAHLILI - xamidovag, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
O’zbekiston Respublikasi Maktabgacha ta‘lim vazirligi, uning hududiy bo’linmalarining asosiy vazifalari va faoliyati yo’nalishlari qatorida ilg’or xorijiy tajribani hisobga olgan holda maktabgacha yoshdagi bolalarni har tomonlama intellektual, ahloqiy, estetik va jismoniy rivojlantirish uchun shart-sharoitlar yaratish belgilangan. Rivojlangan xorijiy mamlakatlarda integratsion yondashuv asosida maktabgacha yoshdagi bolalarni ma‘naviy-axloqiy tarbiyalash holatini o’rganish maqsadida quyida bir nechta horij mamlakatlari tajribasi tahlil etilgan.