MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING MANTIQIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA AQLIY FAOLIYATNING O`RNI - Qilichova, Marxabo (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning mantiqiy tafakkurini rivojlantirishda aqliy faoliyatning o’rniyoritilgan.. Aqliy tarbiya bolalarga tevarakatrofdagi olam haqida bilimlar berishni, ularni tizimlashtirish, bolalarda bilishga qiziqish uyg’otish, aqliy ko’nikma va malakalarni tarkib toptirish, bilish qobiliyatlarini rivojlantirishni o’z ichiga oladi. Mana shu nuqtai nazardan maktabgacha yoshdagi bolalarning aqliy tarbiyasini rivojlantirish ta’lim-tarbiya ishlarini yo’lga quyishda asosiy o’rinda ekanliglari yoritib berilgan. Hamda maktabgacha ta’limda o‘quv mashg‘ulotlari mobaynida aqliy faoliyatning o’rni haqida muhum tavsiyalar berilgan.