O’QUVCHILARINING JISMONIY SIFATLARINI TARBIYALASH VA CHINIQTIRISH USULLARI - qayumov, shohruh (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Ta‘lim tizimidagi umumiy jismoniy tayyorgarlikning asosiy vazifalaridan biri o‘quvchilarning jismoniy sifatlarini rivojlantirishdir. Jismoniy tarbiya jarayonida o‘quvchilarni har tomonlama jismoniy rivojlantirish tamoyili muhim ahamiyat kasb etadi. O‘rta ta‘lim maktablarida o‘quvchilarning ta‘lim olish davrida o‘smirlik chog‘ida ularga maqsadli ta‘sir ko‘rsatish zarur.