TURIZM VA SPORT MASHG`ULOTLARINI TASHKILLASHTIRISH - Shomirzayeva, Nasiba (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Turizm o`zining osonligi va qiziqarliligi bilan xalq ommasini o`ziga jalb qiladi, ya‘ni turizm bilan shug`ullanishlari uchun kishilar o`zining yoshini, jinsini va jismoniy tayyorgarligini hisobga olganholda u yoki bu sport turi bilan shug`ullanishlari mumkin