MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI TARBIYALANUVCHILARIDA MANTIQIY TAFAKKURNI TAKOMILLASHTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI. - Sodikova , Nasiba (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2024)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida tarbiyalanuvchilarning mantiqiy tafakkurini takomillashtirish uchun qo‘llaniladigan psixologik usullar ko‘rib chiqiladi. Mantiqiy tafakkur - bolalarning dunyoqarashi, muammolarni hal qilish va qarorlar qabul qilish qobiliyatini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada bolalarning tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiluvchi o‘yinlar, mashqlar, didaktik materiallar va interaktiv metodlar tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalar mantiqiy tafakkurining turli aspektlari, shuningdek, psixologik yordam va pedagogik metodlar orqali uning rivojlanishiga qanday erishish mumkinligi muhokama qilinadi. Ushbu maqola maktabgacha yoshdagi bolalarda mantiqiy tafakkurni rivojlantirishning psixologik asosi, usullari va metodlariga oid ilmiy tadqiqotlar va amaliy maslahatlar taklif etadi.