ДАВЛАТ ХИЗМАТИНИНГ МАЗМУН МОҲИЯТИ - Qosimov, Azimjon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ушбу мақолада давлат хизмати ва давлат хизматчиси тушунчаларига олимлар томонидан берилган таърифлар, ҳамда Ўзбекистонда ва кўплаб хорижий давлатларда давлат хизмати ва хизматчиси тўғрисидаги қонунлар, шунингдек уларнинг ҳуқуқлари, мажбуриятлари, қандай ишга олинишлари, уларнинг принциплари ҳақида қисқача маълумот берилади. Шунингдек, Ўзбекистонда яқинда қабул қилинган давлат хизматчиси тўгрисидаги қонун ҳақида сўз юритилади.