ZAIF KO’RUVCHILAR NUTQ VA TAFAKKURINING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHI XUSUSIYATLARI. - Mustafaqulova, Dildora (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Zaif ko’ruvchi o‘quvchilarning tafakkuri va nutqidagi rivojlanish o'ziga xosligi bilan sog‘lom tengqurlaridan farqlanib turadi. Zaif ko’ruvchi bolarning atrof-olamni idrok etishida ushbu o'ziga xoslik o‘z ta’sirini ko‘rsatadi. Uning tevarak-atrof haqidagi tasavvurlari sog‘lom bolaga nisbatan chegaralangan bo‘ladi. Shuning uchun dastlabki davrda aniq tasavvurlar bilan qurollantirishning, boyitishning maxsus metodlari yordamida bilim darajasi yuqoriga ko'tariladi. Sog‘lom, eshituvchi bola tug‘ilgandan keyingi dastlabki yillardanoq og‘zaki nutqni egallashga intilib boradi, tasavvurlari umumlashtirishga o'rganadi.