Gender tenglik bo`yicha ayollar huquqlarini himoya qilish bo'yicha huquqiy va psixologik maslahatlar tashkil etish. - Tursunova, Dilbar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Mazkur maqola Gender tenglik masalalari bo`yicha BMT bosh Assambleyasi Butunjahon deklaratsiyasi, O`zbekiston Respublikasining qonuni Xotin –qizlar va erkaklar uchun teng huquq hamda imkoniyatlari kafolatlari to`g`risida Qonunchilik palatasi tomonidan 2019-yil 17-avgustda qabul qilingan Senat tomonidan 2019-yil 23-avgustda ma’qullangan,Qonuni asosida gender tenglik masalalariga e`tibor qaratilgan.Maktab psixologlari tomonidan 27- noyabr dan 10- dekabrgacha 16- kunlik aksiyasining o`tkazilishdan maqsad o`quvchilarni ongiga gender tenglik masalalari singdirilganligi bayon etilgan.