MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYALARI - Qayumov, Asqar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Xozirgi ta’lim tizimida samarali o`qitish texnologiyalaridan biri – bu muammoli o`qitishdir. Uning vazifasi faol bilish jarayoniga undash va tafakkurda ilmiy-tadqiqot uslubini shakllantirishdir. Muammoli o`qitish ijodiy faol shaxs tarbiyasi maqsadlariga mos keladi. Pedagogik adabiyotlarda muammoli o`qitishning turli ta’rif va tavsiflari bor. Muammoli o`qitishning mohiyati muammoli vaziyatni vujudga keltirish orqali yangi bilimlarni mustaqil o`zlashtirishdan iborat.