MAKTABLARDA PSIXOLOGIK XIZMATNI TASHKIL ETISHNING ASOSIY VAZIFALARI - Karatayeva, Maksuda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Olimlar psixolgik xizmatni yanada rivojlantirish uchun turlicha metodlar va metodologiyalarni yaratib kelmoqdalar. K.K.Platonovning psixologik xizmat bilan bog’liq ijtimoiy psixologiya metodologiyasini yaratishdagi xizmati shundaki, ijtimoiy-psixologik individuallik muammosini inson individual olami namoyon bo’lishining eng yuqori darajasi sifatida tadqiq qildi va psixologik xizmat mohiyatini tasavvur qilish uchun muhim bo’lgan shaxsni nafaqat o’zining,balki bu individual xususiyatlaning ijtimoiy mazmuni o’zini-o’zi adekvat baholash va rivojlantirishga asoslangan shart-sharoitlarni yaratish billan kamol toptirish muqarrarligini ilmiy jihatdan asoslab berdi.