SEVGI VA INSON MIYASINING BIOKIMYOVIY ALOQADORLIGI - Axmedov, Baxtiyor (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Aytish kerakki, sevgi insonning eng murakkab tuyg‘ularidan biri bo‘lib, uni biron bir ilmiy model yordamida tushuntirish imkonsizligini tushunish qiyin emas. Sababi, insonlar o‘rtasida sodir bo‘luvchi sevgi munosabatlari faqatgina hissiy – emotsional xodisa natijasi bo‘lib qolmasdan balki, inson miyasi va uning faoliyati bilan bog‘liq holda talqin etilishi mumkinligi to‘g‘risidagi ta’limotlarning ortib borishini ham bugunning haqiqatiga aylanib bormoqda.