ЭШИТИШ ДИҚҚАТИНИНГ ПСИХОЛИНГВИСТИК ТАДҚИҚИ - Шамсиев, Ўктам; Fatchur, Rohman (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Эшитиш диққати – қабул қилишнинг энг қимматли, шу билан бирга, жуда нозик компонентидир. Диққатнинг турли жиҳатлари – унинг ҳажми, турғунлиги, ўзгарувчанлиги, интерференцияси – самарали қабул қилишнинг интегрatsiяси натижасида намоён бўлади.