MAKTABGACHA TAʼLIM MUASSASALARIDA PSIXOLOG XIZMATNI TASHKIL ETISHNING SHART-SHAROITLARI - Ashurova, Hilola (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasida ta'limning birinchi bosqichi maktabgacha ta 'limni rivojlantirish davlat siyosatining ustuvor vazifalaridan ekanligi. Maktabgacha ta 'lim tashkilotlarida psixologik xizmatni yo'lga qo'yish va bu sohani yanada rivojlantirish uchun ko'pgina imkoniyatlaryaratilayotganligi haqida. Bolalarni MTM sharoitida adaptatsiyalashuv jarayonining samarali kechishida ota-ona va oilada olib boriladigan jarayonning tashkillashtirilishida psixologik yordamning zamonaviy usullari haqida ma'lumot berilgan. MTTda psixologning tutgan oʻrni, vazifalari,amaliyotchi psixologning faoliyati, bolalar bilan faoliyat olib borishi haqida yoritilgan.