O‘QUVCHILAR TAFAKKURINING RIVOJLANISHIDA TA’LIMNING O‘RNI - Xasanova, Iroda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maqolada inson ongi taraqqiyoti, inson ruhiy hayotining o‘ziga xosligi, bilish jarayonlarining o‘ziga xos rivoji va unda tafakkur jarayonining o‘rni, ahamiyati ochib berilgan. Shu bilan birga tafakkurning rivojlanishida muloqotning o‘rni va o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirishda ularga ta’lim berish jarayonini samarali tashkil etish mazmuni xaqida yoritilgan.