OILAVIY NIZOLAR SHAKLLANISHINING IJTIMOIY TASAVVURLAR KONSEPSIYASI - Usmonova, Munira (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada oilaviy nizolarning kelib chiqishi va uni yuzaga keltiruvchi omillarga, oiladagi o’zaro munosabatlarda yo’l qo’yiladigan xato va kamchiliklar, oilada ota ona va farzandlar munosabatida bir-birlariga nisbatan salbiy munosabatda bo`lishi, oila uchun u qadar ahamiyatga ega bo’lmagan nizo va uning sababi, oila a’zolarining o’zaro munosabatlarida jiddiy oqibatlarga olib kelishi o‘rganilayotganligiga to‘xtalib o‘tilgan.