YOZUV DARSLARIDA AQLI ZAIF O‘QUVCHILARNING YOZUV MALAKALARINI RIVOJLANTIRISH - Turaqulova, Shaxnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
O‘zbekiston Respublikasining nogironlarga nisbatan olib boriladigan davlat siyosati “O‘zbekiston Respublikasida nogironlarning ijtimoiy himoyalanishi to‘g‘risidagi” qonun 1991-yili bilan belgilandi. Bu qonun aholining mazkur guruhiga boshqa fuqorolar bilan teng asosda to‘laqonli hayot kechirish, jamiyat iqtisodiy va siyosiy hayotida faol qatnashish, shuningdek, o‘zining fuqorolik majburiyatlarini bajarishga yordam beradigan imkoniyat va shart-sharoitlar yaratish maqsadida huquq va manfaatlarini himoya qilish bo‘yicha tadbirlar tizimini ko‘zda tutadi maqolada shu va boshqa ma’lumotlar berilgan.