ҚИЗЛАРНИ ОИЛАВИЙ ҲАЁТГА ТАЙЁРЛАШНИНГ ИЖТИМОИЙ ПСИХОЛОГИК ЖИХАТЛАРИ - Eshmurodov, Olmosbek (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Қиз бола турмуш қургандан сўнг унинг ижтимоий муҳитдаги мавқие тубдан ўзгариши асосида унга нисбатан бошқаларни ва ўз-ўзига бўлган муносати ўзгариши кузатилади. Уларнинг авлодларидан мерос бўлиб қолган ўзбек оиласининг урф-одатлари, ёшларга муомилани ўргатиш, қобилият, ақл, ишонч ва соғлиқ билан таъминлашга қаратилган.