MENTAL ARIFMETIKA MASHG’ULOTLARI – MAKTABGACHA YOSHIDAGI BOLALARDA INTELLEKTUAL RIVOCLANISHNI TA’MINLASH OMILI SIFATIDA - Ashurov, Ramzidin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada mental arifmetika mashg’ulotlarining bolalarda intellektual rivojlanishni ta’minlashning muhim omili ekanligi haqida fikr yuritilgan. Intellektual rivojlanish masalasi hamma zamonlarda ham jamiyat a’zolarining oldida turgan dolzarb masalalardan biri bo’lib kelmoqda. O’quvchilarning intellektual rivojlanishida mental arifmetika mashg’ulotlarining tutgan o’rni va bu mashg’ulotlarning paydo bo’lish, hozirgi davrdagi holati haqida bayon qilingan. Intellektual jihatdan har tomonlama yetuk avlodni voyaga yetkazish ta’lim tizimimiz oldidagi eng katta vazifa ekanligi va buni amalga oshirishda yuqori salohiyatli pedagog kadrlarni tayyorlash va malakasini oshirish hozirgi kunning dolzarb vazifasi bo’lib qolmoqda. Maqolada o’rganilayotgan muammoning intellektual rivojlantirishdagi o’rni va ahamiyati haqidafikr yuritilgan.