KOXLEAR IMPLANTATSIYADAN KEYIN BOLANI REABILITATSIYA QILISH MASALALARI - Haqberdiyev, Jamoliddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Maqolada koxlear implantatsiyadan keyin kar bolalarning nutqini muvaffaqiyatli rivojlantirish uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish, bolalarning umumiy nutq protsessorini yaxshi sozlash, aloqa ko’nikmalarini rivojlantirish, asbobdan foydalangan holda atrofdagi tovushlarni va nutqni eshitish qobiliyatini rivojlantirish, til qobiliyatini rivojlantirish, og’zaki nutqni rivojlantirish, og’zaki bo’lmagan aql va boshqa aqliy funktsiyalarni va motorli ko’nikmalarni, suningdek bolaga va uning oilasiga psixologik yordam e’tibor qaratiladi.