INKLYUZIV TA’LIM TIZIMIDA MOTOR ALALIK BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA KORREKSION-PEDAGOGIK ISHLARNING AHAMIYATI - Akramova, Xafiza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu motorli bolalar maqolasi ko’pincha dars boshida kichik va o’rta guruhlardagi maktabgacha yoshdagi bolalarda nutq nuqsonlarini tuzatish bo’yicha tuzatish-pedagogik ishda inklyuziv ta’lim tizimidagi bolalarda vosita nutqini rivojlantirishga qaratilgan. Viloyat (shahar, tuman) xalq ta’limi bo‘limlari tomonidan inklyuziv ta’lim tizimida nogironligi bo‘lgan bolalar uchun tibbiy-psixologik-pedagogik amaliy ishlar olib borilmoqda.