OILANI MUSTAHKAMLASHDA AMALIYOTCHI PSIXOLOG FAOLIYATINING AHAMIYATI - Temirbekov, Begdulla (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Oila-bu jamiyatning asosi, biz sevgi, hurmat va qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha birinchi saboqlarimizni oladigan joy. Biroq, har qanday munosabatlar singari, oilaviy hayot ham turli muammolar va nizolarga duch kelishi mumkin. Bunday hollarda, amaliyotchi psixologning yordami oila uchun bebaho yordam bo‘lishi mumkin.Oila amaliyotidagi psixolog oila a‘zolari o‘rtasidagi munosabatlarni mustahkamlash, nizolarni hal qilish, inqirozli vaziyatlarni hal qilish va muloqotni yaxshilashda muhim rol o‘‘ynaydi. Ushbu maqolada biz oilaviy farovonlikni mustahkamlash va qo‘llab-quvvatlash nuqtai nazaridan amaliyotchi psixologning ahamiyatini ko‘rib chiqamiz.