TIBBIYOT TEXNIKUMLARIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O`ZIGA XOS JIHATLARI - Ibodov, M (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Psixolog bemorga qiyin tashxisdan omon qolishga, kasallik talab qiladigan yangi turmush tarziga moslashishga, kasal yoki nogiron shaxs sifatida yangi odamda o’zini o’zi etarli darajada hurmat qilishni, dunyoga optimistik qarashni shakllantirishga yordam berishi kerakligi va psixologning asosiy maqsadi bemorning ruhiy va somatik salomatligini saqlash va tiklash hisoblanadi.