O’QUVCHILARGA RANGTASVIR ASARLARINI YARATILISHIDA QALAMTASVIRNING AHAMIYATINI TUSHUNTIRISH - Bozorov, Fayziddin (Физико-технологического образование, 2022)
Rangtasvirning ilmiy negizini rangshunoslik fani tashkil qiladi. Rangshunoslik bo'lg'usi rassomlarga ranglarni tabiatda hosil bo'lishi va tarqalishi masalalarini ularning atrof-muhit ta'sirida o'zgarib ko'rinishini, bo'yoqlarini tayyorlash va ulardan foydalanish yo'llarini o'rgatadi