O‘QUVCHILARNING BADIIY-ESTETIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA MINIATYURA SAN’ATIGA OID MATERIALLARDAN FOYDALANISH - Pardayev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2021)
Bugungi kunda amalga oshirilayotgan ta’lim-tarbiya ishlarining mazmuni va mohiyati o‘rtaa asrda yurtimiz erishajak kuch-qudrat, farovonlik va madaniylik, ma’rifiylik va ma’naviylik darajasini belgilovchi asosiy omillardan biridir. Shu ma’noda miniatyura san’ati nafaqat Sharq madaniyatining me’morlik, adabiyot, falsafa, kitobat san’ati kabi jahon madaniyati va san’ati tarixidan o‘zining munosib o‘rnini egallagan noyob san’at turigina emas, balki oliy maqomdagi romantika va Sharqona reallik ramzi, tarbiyaviy imkoniyatlari zamonaviy sharoitda to‘liq foydalanilayotgan san’at turi sifatida ham asrlar osha jahon axlini rom etib kelmoqda.