TEXNOLOGIYA DARSLARIDA CHIZMALARNI O‘QISH VA TUZISHNI O‘RGATISHNING AHAMIYATI - Ibragimov, Sanjarbek (Физико-технологического образование, 2022)
Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida bugungi kunda texnologiya fanini o‘qitishning samaradorligini oshirish jahon andozalari asosida kadrlar tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Texnologiya fanini o‘qitishni rivojlantirishning ilmiy asoslarini yaratish va psixologik nuqtai nazardan qarash, uzoq yillar mobaynida yig‘ilgan pedagogik tajribalardan foydalanish Sharq maktablarining o‘ziga xos yangi tomonlarini ochib beradi.