OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA ASTRONOMIYA KURSI FANIGA TALABALAR QIZIQISHINI ORTTIRISH - Saydayev, Obid (Физико-технологического образование, 2021)
Oliy ta’limda Astronomiya kursini ijodiy, faol va ma`lum darajada mustaqil oʻrganishga qiziqish deganda, shaxsning fizik faoliyat tomonidan talabalar oldiga qoʻyiladigan talablarga javob bera oladigan xususiyatlar, ya`ni individual psixologik xususiyatlar: idrok qilish, fikrlash, xotira, tasavvur qilish kabi xususiyatlar tushuniladi.