KORROZIYA VA UNGA QARSHI KURASHISH USULLARI - Boltayeva R. A; Yuldasheva Z (Журнал естественных наук, 2025)
Korroziya jarayoni xalq-xo’jaligi uchun ham katta xavf keltiradi masalan, insonlar yaratgan va yaratayotgan mahsulotlari uchun hamma vaqt sifatli bo’lishligini hohlaydi ammo unga to’sqinlik qiladigan jarayonlar ham mavjuddir. Korroziyabardosh metallar bilan qoplash mahsulat buzilishini yo’qotilishini yo’q qilish yoki kamaytirish yo’llari keltirilgan.