KOSMETIKA VA PARFYUMERIYADA ORGANIK KIMYOVIY MODDALAR - Uralova Yulduz Olimjon qizi; Sidiqova Хulkar G’ulomovna (Журнал естественных наук, 2025)
Kosmetika va parfyumeriya sanoati organik kimyoning muhim sohasi bo‘lib, inson ehtiyojlariga mos estetik va funksional mahsulotlar yaratishga asoslanadi. Ushbu sohada organik moddalar mahsulot sifatini oshirish, inson salomatligini saqlash va atrof-muhitga zarar yetkazmaslik maqsadida qo‘llaniladi.