BIOLOGIYA O’QITUVCHILARNING SOG’LOM TURMUSH TARZI KOMPETENTLIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING METODIK TIZIMI - Soliyeva Gulnoza Daniyarovna; Shovqiyeva Dilrabo (Журнал естественных наук, 2025)
Mazkur maqolada biologiya o`qituvchisning sog’lom turmush tarzi ko’nikmlarini ahamiyati, qo`llash funktsiyalari va biologiya o`qitish metodikasini zamonaviy pedagogik imkoniyatlari yoritib berilgan. O`qitishning innovatsion faoliyatida biologik bilimlarni oshirish, o`zaro fikr almashishga qaratilgan. Bo`lajak biologiya o`qituvchilarini kasbiy-’edagogik faoliyatga tayyorlashda yoshlar salomatligi va farovonligini ta’minlashga oid sanogen tafakkurni rivojlantirish, ularda biologik ta’lim mazmunida sog’lom turmush tarzi ko`nikmalarni barqaror taraqqiyotni ta’minlaydigan asosiy omil sifatida e’tirof etilgan.