UCH O'LCHAMLI MODELLAR YARATISH VA ULARNI O'QITISH METODIKASI. - Egamov, Sultonjon; Axatqulov, Asqar (Журнал математики и информатики, 2023)
Ushbu maqolada kompyuter grafikasining afzalliklari, jumladan, 2D va 3D grafik dasturlash haqida gap boradi. Bugungi kunda ko'plab 2D va 3D kompyuter dasturlari mavjud. Ulardan biri JavaFX dasturidir. Ushbu dastur dasturlash tilidan ob'ekt modellari va ikki o'lchovli, uch o'lchovli grafiklarni yaratish uchun foydalanish imkonini beradi.