YASASHGA DOIR MASALALARNING HAYOTGA TADBIQI - Isayev, Nurbek (Журнал математики и информатики, 2022)
Ushbu tezisda 8-sinf maktab geometriya kursida yasashlarni o’rgatishning qulay usullarini izlab topish va yasashga doir masalalar yechish orqali o`quvchilarning fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga, o`quvchilarga geometriya fanini o’qitish bilan bir qatorda, undagi yasash to’g’risidagi bilimlar hayotning qaysi jabhalarida ishlatilishini singdirish bo’yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqishga alohida e`tibor qaratilgan