Matematika fanini o’qitishda shaxsga yo’naltirish va kasbiy faoliyatga yo'naltirishning pedagogik shartlari. - Halimov, O'ktam; Mamatov, Jasur (Журнал математики и информатики, 2020)
Maqolamizda faoliyatli yondashuvni quyidagicha amalga oshirishdik xususan: 1) talabalarda bilish motivi va aniq o‘quv maqsadining mavjudligi; 2) yetishmayotgan bilimlarni to‘ldirish uchun ular tomonidan muayyan amallarni bajarish; 3) bilimlarni ongli ravishda qo‘llash usullarini o‘zlashtirish (ongli ko‘nikmalar); 4) o‘zini o‘zi boshqarish qobiliyatining mavjudligi; 5) o‘quv mazmunini talaba uchun muhim bo‘lgan muammolarni hal qilish kontekstiga kiritish.