API YOKI SHABLON KODLARINI GENERATSIYA QILISH - Abdushukurov, Abdumo'min (Журнал математики и информатики, 2024)
Hozirgi zamon dasturlash dunyosida avtomatlashtirish muhim ahamiyat kasb etadi. Avtomatlashtirilgan tizimlar va API-lar dasturlashni tezlashtirish va takrorlanadigan jarayonlarni soddalashtirish imkonini beradi. Shu bilan birga, shablon kodlarini generatsiya qilish texnikasi kod sifatini yaxshilash va resurslardan samarali foydalanishni ta’minlaydi. Ushbu maqolada avtomatlashtirilgan tizimlar, API-lar va shablon kodlari generatsiyasining ahamiyati, texnologik asoslari va ulardan foydalanish usullari haqida ma’lumot beriladi.