MAKTAB O‘QUVCHILARINING INDIVIDUAL TA’LIM YUTUQLARINI PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA BAHOLASHGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - O’rolov, O’lmasbek (Журнал математики и информатики, 2023)
Hozirgi tez o‘zgarib, tez rivojlanayotgan dunyoda zamonaviy bilim va ko‘nikmalarga ega bo‘lgan yosh avlodgina munosib o‘rnini topa oladi. O‘zbekiston aholisi tarkibida yoshlar 60 foizdan ko‘proqni tashkil etadi. Yoshlarimizga yuksak mezonlar asosida ta’lim-tarbiya berish, ularda yangicha, innovatsion fikrlash qobiliyatini o‘stirish bugungi kechiktirib bo‘lmaydigan vazifadir. Kreativ fikrlaydigan, zamonaviy kadrlar tayyorlash bugungi dolzarb masaladir. Chunki, ilmdan maqsad faqat uni yod olish emas, balki uni idrok etish, tafakkur qilishdir. Kishida fikr bo‘lsa, demak u mulohaza qilyapti, unda mushohada bor, u har qanday masalani tahlil va talqin qila oladi, nima yaxshi, nima yomonligini teran ko‘z bilan ko‘ra oladi. O‘quvchilarni faqat yodlashga emas, balki fikrlashga chorlaydigan metodika yaratish zarurati ta’lim-tarbiya jarayonida nechog‘lik ahamiyatga egaligini shundan ham bilsa bo‘ladi.