XUSUSIY HOSILALI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI KANONIK KO‘RINISHGA KELTIRISH VA TIPINI ANIQLASHNING BAZI BIR USULLARI - Xolmanova, Klara (Журнал математики и информатики, 2023)
Kanonik shaklini ta’minlovchi birinchi tartibli xususiy hosilali differensial tenglamaning yechimga ega bo’lish masalasi tenglamaning xarakteristik tenglamasi deb ataluvchi oddiy differensial tenglamaning umumiy integrali bilan uzviy bog’liqligi ko’riladi. oddiy differensial tenglamaning umumiy integrali bo’lishi zarur va yetarlik sharti bajarilishi isboti bilan beriladi. Xususiy hosilali differensial tenglamalarni 2 xil usul yordamida kanonik ko’rinishga keltirish va tipini aniqlash kabi masalalarni ko’rib chiqiladi.