Oliy ta’lim muassasalarining o’quv jarayonida elektron ta’lim muhitini yaratish - Bobobekov, Shokir (Журнал математики и информатики, 2021)
Mamlakatimizda uzluksiz ta’lim tizimini isloh qilinishi, yangi ta’lim standartlari asosida ta’lim va tarbiya jarayonini qayta tashkil etishga kirishilgan hozirgi kunda talabalarning bilim va ko’nikmalarini oshirishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Shuday ekan XXI asr – axborotlashtirilgan jamiyat asrida axborot texnologiyalarning roli va o‘rni kundan – kunga oshib bormoqda, hamda har bir jabhaning ajralmas qismiga aylanib bormoqda. Bugungi kunda hayotimizni ajralmas qismiga aylanib borayotgan axborot-kommunikatsiya texnologiyalarisiz tassavur etib bo‘lmaydi.