CHALA KVADRAT TENGLAMALAR - Uroqov, Mexriddin (Журнал математики и информатики, 2025)
Ushbu maqolada “Chala kvadrat tenglamalar” mavzusi tahlil qilinadi. Chala kvadrat tenglamalar va ularning turlari, shuningdek, ushbu tenglamalarni yechish usullari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Tenglamalarning matematik asoslari, ularning qo‘llanilish sohalari va o‘quv jarayonidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Chala kvadrat tenglamalar to‘liq kvadrat tenglamalardan qanday farq qilishi, ular uchun maxsus yechim usullari va qo‘llanilish sohalari yoritib beriladi. Bundan tashqari, mavzuni yanada samarali tushunish uchun amaliy misollar va ularning yechimlari keltiriladi. Ushbu maqola matematikani o‘rganayotgan talabalar va o‘qituvchilar uchun foydali bo‘lib, mavzu bo‘yicha bilimlarni mustahkamlashga xizmat qiladi.