LOGARIFMLARNING HAYOTDA AMALIY QO‘LLANILISHI - Hasanov, Mehriddin (Журнал математики и информатики, 2024)
Mazkur maqolada logarifmlarning hayotdagi amaliy qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Logarifmlar matematikada muhim nazariy tushuncha bo‘lishiga qaramay, ularning ilm-fan, texnologiya, iqtisodiyot va kundalik hayotdagi roli keng qamrovli va amaliy ahamiyatga ega. Maqolada logarifmlarning zilzilalar kuchini o‘lchash, ma’lumotlarni bilish, investitsiyalarni rejalashtirish, biologik jarayonlarni tahlil qilish kabi turli sohalardagi qo‘llanilish misollari keltirilgan. Shuningdek, logarifmlarning murakkab tizimlarni soddalashtirish va samaradorlikni oshirishdagi o‘rni ham ko‘rsatib beriladi. Ushbu maqola, logarifmlarning zamonaviy hayotimizda tutgan o‘rni haqida chuqurroq tushuncha beradi.