ARIFMETIK PROGRESSIYANING HADLARINI TOPISH: FORMULA VA MASALALAR - Toshpo’latova, Madinaxon (Журнал математики и информатики, 2024)
Arifmetik progressiyaning hadlarini hisoblash mavzusidagi maqolada arifmetik progressiya tushunchasi, uning asosiy xususiyatlari va amaliy qo’llanishlari haqida tushuncha beradi. Unda progressiyaning umumiy hadlari formulasi, dastlabki hadi, ayirma kabi asosiy tushunchalar yoritilib, bu formulalar yordamida progressiya hadlarini qanday hisoblash mumkinligi ko’rsatilgan. Maqolada shuningdek, arifmetik progressiya bilan bog’liq masalalarni yechish usullari, misollar va ulardan foydalanishning kundalik hayotdagi ahamiyatlari keltirilgan. Ushbu maqola matematikani o’rganayotgan talabalar va arifmetik progressiyalar bilan ishlayotgan mutaxassislar uchun foydali bo’ladi.